Acteren 2.0 (fysiek)

Dit is de vervolgcursus op Fysiek Acteren 1.0 [aka: Basiscursus Acteren (Fysiek)]

Je hebt al ervaring met acteren en je wilt verder ontdekken wat een meer fysieke benadering jou oplevert? Of je hebt eerder een cursus fysiek acteren gevolgd en je wilt je fysieke vaardigheden verder verdiepen en uitbreiden?

Deze cursus is dan iets voor jou:

wat ga je doen?

In overleg met Wilfred worden keuzes gemaakt over de elementen die de vorm en inhoud van de eindpresentatie zullen bepalen.
Er wordt gewerkt vanuit tekst, beweging, fysieke emotie, absurdisme, humor, tragedie of een combinatie daarvan.
Je leert je fysiek en ruimtelijk bewustzijn te ontwikkelen en jouw isolatie-, articulatie- en coördinatievermogen in te zetten.
Je ontdoet je van parasietbewegingen en je leert bewegingen op het noodzakelijke te minimaliseren. Je leert je intenties en verbeeldingskracht zowel in tekst, handeling en beweging uit te drukken en precies te plaatsen op het podium.

 • data
  dinsdag 10 januari – 7 maart 2017
 • tijden
  19.30 – 22.00 uur
 • geen les op
  21 februari
 • Aantal lessen en presentatie
  8  lessen inclusief presentatie
 • Investering
  € 235,00 (inclusief btw)
  korting: -10% Stadspas en Studentenpas (niet CJP en 65+)
 • Bijzonderheden
  Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.
 • Inschrijven
  Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen inschrijven!
 • Proefles bijwonen?
  Proeflessen kunnen in overleg worden gevolgd. Heb je interesse in een proefles van deze cursus, neem dan vooraf even met ons op
De Theaterkamer biedt verschillende vervolgcursussen nadat je een basiscursus 1.0 hebt gevolgd.
Je kunt bijvoorbeeld van Tekst 1.0 verder gaan met Tekst 2.0, maar je kunt dan ook overstappen op bijvoorbeeld Improvisatie 2.0.
Als je wilt overstappen naar Cabaret dan is het in principe beter te starten bij 1.0 omdat je met een heel nieuwe discipline te maken krijgt. maar je kunt altijd even overleggen met Gertjan of de betreffende docent wat de beste keuze is. Ook bij Fysiek Acteren kan gelden dat beter bij 1.0 start, maar dat is ook sterk afhankelijk van het type speler dat je bent.

De logische vervolgcursus op Fysiek Acteren 2.0  is
Productiegroep Fysiek Acteren 3.0 of in overleg een andere (half)gevorderden cursus