Acteren 2.0 (tekst & impro)

Acteren 2.0 (tekst & impro) is een vervolgcursus op Basiscursus Acteren (tekst en impro). Maar ook deelnemers uit Basis van Acteren (fysiek), of Cabaret kunnen hieraan deelnemen
Deze vervolgcursus verdiept de reeds aangeboden acteer- en improvisatietechnieken van Basiscursus Acteren tekst & impro (teksttoneel 1.0; impro 1.0)
Aan de hand van tekstscenes en improvisatieopdrachten gaan we meer de diepte in en verleggen we grenzen door het werken aan je aandachtspunten, zoeken we je persoonlijke speelstijl en ontwikkelen deze verder.

Voor de improvisatoren onder ons zal het werken met tekstscenes welicht nieuw zijn en een extra uitdaging betekenen, voor de tekstacteurs zal het improviseren tot nieuwe inzichten en spelervaringen leiden. De nadruk ligt op het meer bewust worden van je eigen stijl en aandachtspunten en op nieuwe technieken.

de cursus bestaat uit ongeveer 70% impro en 30% tekst

 • docent
  Vastert van Aardenne
 • data
  maandag vanaf 9 januari – 6 maart
 • tijden
  19.30 – 22.00 uur
 • geen les op
  20 februari
 • Aantal lessen en presentatie
  8 lessen inclusief 1 presentatieavond op 6 maart
 • Locatie
  Het Amsterdams Theaterhuis
  Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54
  1054 SP Amsterdams
  google maps kaartje
 • Investering
  € 235,- (inclusief btw)
  korting: -10% Stadspas en studentenpas (niet CJP) en -€10 als je de cursus direct voor deze cursus hebt gevolgd. bijvoorbeeld Basis Acteren 1.0
 • Bijzonderheden
  Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.
 • Inschrijven
  Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen inschrijven!
 • Proefles bijwonen?
  In principe is er alleen in overleg geen proefles voor deze cursus mogelijk
De Theaterkamer biedt verschillende vervolgcursussen nadat je een basiscursus 1.0 hebt gevolgd.
Je kunt bijvoorbeeld van Tekst 1.0 verder gaan met Tekst 2.0, maar je kunt dan ook overstappen op bijvoorbeeld Improvisatie 2.0.
Als je wilt overstappen naar Cabaret dan is het in principe beter te starten bij 1.0 omdat je met een heel nieuwe discipline te maken krijgt. maar je kunt altijd even overleggen met Gertjan of de betreffende docent wat de beste keuze is. Ook bij Fysiek Acteren kan gelden dat beter bij 1.0 start, maar dat is ook sterk afhankelijk van het type speler dat je bent.

De logische vervolgcursus op Acteren 2.0 (impro & tekst) is:
Eenakters Maken (tekst)
De Vloer Op (impro)
Fysiek Acteren 1.0 of 2.0
Cabaret 1.0